Welkom in ons dorp, waar we samen bouwen aan jouw toekomst

Vzw Binnenstad biedt kinderen, jongeren en gezinnen waar samenleven moeilijk loopt kansen voor de toekomst.

Soms zit je vast. Je wil vooruit, maar voelt dat het niet kan. Vzw Binnenstad biedt houvast en geeft je een duw in de rug. Samen gaan we op zoek naar wat nodig is om weer verder te kunnen.

Vzw Binnenstad begeleidt en ondersteunt kinderen, jongeren (van 1 tot 25 jaar) en gezinnen die niet meer weten hoe het verder moet, waar (samen)leven en opvoeden moeizaam verlopen . Hoe hard de confrontatie met problematische opvoedingssituaties ook kan zijn, er is altijd een uitweg. We brengen rust en zetten in op herstel van verbinding. Onze begeleiding is deskundig, op maat, en vormt een stevige basis voor verandering.

Samen met jou bedenken we een plan op maat. We gaan op zoek naar steunfiguren en versterken de band met je omgeving. Een warm dorp in de stad. En je bent altijd welkom!

Een kind verft met vingerverf een vis in een bokaal op een blad papier.

Meer over ons

Vzw Binnenstad is een organisatie voor jeugdhulp, erkend en gesubsidieerd door het Agentschap Opgroeien.

Elk gezin en elke hulpvraag is uniek, en daagt ons uit om creatief te zijn. Daarom bedenken we samen met jou een plan op maat.

Elke begeleiding duurt zo kort als mogelijk maar zo lang als nodig. We bieden houvast, brengen rust en veiligheid en zetten in op verbinding.

We gaan op zoek naar steunfiguren en versterken de band met je omgeving. Nauwe samenwerkingen met andere organisaties maken onze begeleiding alleen maar sterker.

We werken bij voorkeur in de ruimere regio Brugge - Oostende.

Samen bouwen we aan ‘ons dorp’ in de stad waar vele verhalen samen komen. Ook jij bent welkom!

Hulp nodig?

We zijn er voor je. We luisteren naar je zorgen en denken mee. Vzw Binnenstad begeleidt en ondersteunt kinderen, jongeren, maar ook gezinnen. We zoeken samen naar een oplossing.

Kortdurend of langdurig en intensief? Begeleiding aan huis of na school? Individueel, in groep of met het gezin? Vzw Binnenstad hanteert een waaier aan werkvormen die we steeds creatief inzetten.

Welke begeleiding voor jou werkt, hangt af van de vraag of je ondersteuningsnood.

Een miniatuur voorstelling van een tuin.

Meebouwen aan ons dorp in de stad?

Zet jij graag je schouders onder onze vzw? Ben je op zoek naar een boeiende stageplaats? Wil je onze werking versterken als vrijwilliger, of ons steunen met een gift?

Onze sterkte in vijf waarden

Vzw Binnenstad is warm, zorgzaam en huiselijk

Vzw Binnenstad is een open huis met een ziel. De kleinschalige woon- en werkplekken zijn warm en huiselijk, en ze weerspiegelen en ondersteunen onze werking. Vzw Binnenstad is een dorp in de stad. Iedereen is er welkom.

Vzw Binnenstad luistert en verbindt

Als dorp zetten we in op ontmoeting en verbinding. We geloven sterk in de kracht van mensen en relaties, net als in de inzet en verantwoordelijkheid van iedereen.

Een oma en haar kleinzoon vullen samen bloembakken met bloemen.
Een groep mensen klimmen met een ladder een berg omhoog.

Vzw Binnenstad heeft aandacht voor kwetsbaarheid

Onze doelgroep valt om verschillende redenen vaak uit de boot. We zijn er voor iedereen, ook wanneer deelnemen aan de samenleving niet altijd vanzelfsprekend is.

Vzw Binnenstad is vindingrijk en creatief

‘Vindingrijkheid tot in het oneindige’ is de lijfspreuk van onze stichters. Creativiteit zit in ons DNA.

Vzw Binnenstad zoekt samen naar beweging

Als antwoord op maatschappelijke evoluties zijn we een dynamische en toekomstgerichte werking. We zijn een organisatie in beweging. Ook voor de kinderen en jongeren is vzw Binnenstad geen blijvende stad, maar een tijdelijke plek waar ze bondgenoten vinden in de zoektocht naar hun ‘stad van de toekomst.’

Fietsers die op een brug fietsen tussen de bossen.

Kennis maken met vzw Binnenstad of begeleiding aanvragen?

Iedereen die zich in een problematische opvoedingssituatie bevindt, kan ons contacteren. We luisteren naar jouw zorgen en denken mee. Samen gaan we op zoek naar de begeleiding die bij jou past. Altijd welkom!

Openingsuren verblijfswerkingen

Dagelijks open, ook tijdens het weekend en wettelijke feestdagen

Openingsuren administratie en ambulante werking

Elke werkdag voor informatie of overleg, van 9u - 12u en van 13u - 16u